Afganistanis langes kaks USA sõdurit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sõjaväelased Afganistanis.
USA sõjaväelased Afganistanis. Foto: US ARMY / REUTERS / Scanpix

Afganistanis hukkus täna kaks USA sõdurit, teatas NATO ajal, mil Washington peab rahukõnelusi islamistliku Talibaniga.

NATO missioon Resolute Support ei täpsustanud sõdurite isikut, öeldi vaid, et sõjaväelased hukkusid operatsiooni käigus. Operatsiooni sisu ei täpsustatud.

«Vastavalt USA kaitseministeeriumi poliitikale avalikustatakse lahingutegevuses hukkunud sõdurite nimed 24 tundi pärast seda, kui lähisugulaste teavitamine on lõpule viidud,» märkis NATO. 

Kolmapäeval hukkus Kabuli šiiade linnajaos kuus Pärsia aastavahetust tähistanud inimest; rünnaku võttis omaks äärmusrühmitus ISIS. 

Ameeriklaste kaotused on märgatavalt vähenenud alates 2014. aasta lõpust, mil Afganistani väed võtsid NATO lahingüksustelt üle riigi julgeoleku tagamise. 

Washington otsib võimalusi 18 aastat väldanud sõja lõpetamiseks. Nädal tagasi lõppes Dohas järjekordne läbirääkimisvoor USA ja Talibani vahel. 

Afganistani valitsus kurdab, et on kõnelustelt kõrvale jäetud, paljud afgaanid aga kardavad, et Ühendriikide enneaegne lahkumine võib Talibani tagasi võimu juurde aidata. 

Kevade saabudes võib analüütikute hinnangul oodata Talibani rünnakute hoogustamist, millega loodetakse parandada oma positsiooni kõnelustelaua taga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles