Kahe hukkunuga kütuserongi põlengu võis põhjustada dispetšeri eksimus

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kütuserongi põleng Ventspilsi sadamas asuvas raudteejaamas.
Kütuserongi põleng Ventspilsi sadamas asuvas raudteejaamas. Foto: Reuters / Scanpix

Läti ajalehe Neatkariga väitel võis Ventspilsis eelmise aasta detsembris kahe hukkunuga lõppenud rongiõnnetuse ja suure põlengu põhjustada dispetšeri eksimus.

Kuigi esialgu peeti õnnetuse põhjustajaks hukkunud vedurijuhti, siis  tema kolleegide arvates põhjustas rongiõnnetuse ja kütuserongi põlengu dispetšeri viga, vahendab Leta Läti ajalehte Neatkariga.

Väljaande väitel on käimasoleva juurdluse kohta vähe infot, kuid ametliku versiooni kohaselt jäid Jelgavast saabunud kütuserongi vedurijuht ja ta abi 10 minutit enne kahe rongi kokkupõrget magama.

Läti ajalehele aga kinnitasid allikad, et õnnetuse üheks põhjuseks on Ventspilsi jaamas töötanud dispetšeri eksimus.

Väidetavalt olla dispetšerina õnnetuse ajal ametis olnud noor naine alles viiendat päeva seda tööd teinud.

Dispetšerite vestluste salvestustest selgus, et nad ei saanud üksteisest aru ning üks neist lubas kütuserongil jaama sõita, kuigi samal haruteel seisis 1,2 km kaugusel juba üks rong.

20. detsembril sõitis Läti sadamalinnas Ventspilsi ühes raudteejaamas Jelgavast tulnud kütuserong hoolimata semafori punasest tulest jaama sisse.

Rong pidurdas küll Ventspils2 jaama sisenedes, kuid sellest ei piisanud, et vältida kokkupõrget juba jaamas seisnud rongiga. Kütuserong sõitis rööbastelt välja ja kümme tsisterni süttis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles