Ghanas põrkas kokku kaks reisibussi, surnuks põles 60 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ghanas süttis kokkupõrke järel kaks reisibussi, õnnetuses jättis elu vähemalt 60 inimest.
Ghanas süttis kokkupõrke järel kaks reisibussi, õnnetuses jättis elu vähemalt 60 inimest. Foto: twitter

Ghana lõunaosas sai ööl vastu tänast kahe bussi laupkokkupõrkes ja sellele järgnenud põlengus surma vähemalt 60 inimest, teatas politsei. 

Politseiülem Joseph Antwi Gyawu sõnul juhtus õnnetus kohaliku aja järgi umbes kell 2 öösel (Eesti aeg kell 4) Bono Idapiirkonnas, pealinnast Accrast umbes 430 kilomeetrit põhjas. Mõlemas bussis oli õnnetuse hetkel umbes poolsada inimest ja neist hukkus vähemalt 60.

«Ma magasin ja siis kuulsin kõva pauku. Meil, umbes kümnel inimesel, õnnestus bussiaken katki lüüa ja põgeneda,» ütles õnnetuses ellu jäänud Rose Anane. «Vaid mõni sekund hiljem süttis buss põlema, kõik ülejäänud jäid sinna lõksu. Me vaatasime, kuidas tuli nad neelas.»

Kintampo linnas asuvasse haiglasse on toodud 28 vigastatut, kellest seitse on kriitilises seisundis, ütles arst Kwame Arhin.

Õnnetuse põhjust pole ametlikult kinnitatud, aga kohaliku meedia teatel jäi üks bussijuhtidest roolis magama ja kaldust ettenähtud sõidureast välja. 

«Osa ellujäänuid on meile öelnud, et bussijuht oli unine ja tal oli palutud teeservas parkida, aga ta keeldus,» vahendas kohalik telejaam päästeameti juhi sõnu. «Usume, et see oli õnnetuse põhjus.»

Õnnetus tõi taas kaasa arutelu võimude tegevusetuse suhtes liiklusolukorra parandamiseks. 

«Oleme palunud võimudel uuendada mürinat tekitavaid jooni, mis peaksid äratama sõidureast välja kalduva sõidukijuhi, aga seda pole tehtud,» ütles kohalik elanik Gifty Mintah. «Aga inimesed muudkui surevad. Kui kaua me peame neid surmasid pealt vaatama?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles