Rumeenia peaminister lubas saatkonna Jeruusalemma viia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeruusalemm.
Jeruusalemm. Foto: SCANPIX

Rumeenia peaminister Viorica Dancila ütles pühapäeval Washingtonis, et riik viib Ühendriikide eeskujul oma Iisraeli saatkonna Tel Avivist Jeruusalemma,edastasid meediakanalid.

Dancila tegi Washingtonis vastavasisulise avalduse enne mõjuvõimsa iisraelimeelse lobigrupi AIPAC iga-aastast poliitikakonverentsi.

Seni on ainult USA ja Guatemala avanud oma saatkonna Jeruusalemmas. Paraguay taganes eelmisel aastal saatkonna kolimise otsusest. Iisrael ja USA on rääkinud ka Hondurasega tema saatkonna kolimisest Jeruusalemma.

Brasiilia ikka veel uurib oma Iisraeli saatkonna kolimist Tel Avivist Jeruusalemma, ütles eelmisel kolmapäeval välisminister Ernesto Araújo. 

Pärast ametisseastumist jaanuaris kordas Brasiilia president Jair Bolsonaro lubadust järgida USA riigipea Donald Trumpi eeskuju ja kolida saatkond Jeruusalemma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles