Orban kritiseeris taas teravalt Brüsselit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Orbán ja Jean-Claude Juncker 2015. aastal Riias idapartnerluse tippkohtumisel.
Viktor Orbán ja Jean-Claude Juncker 2015. aastal Riias idapartnerluse tippkohtumisel. Foto: JANEK SKARZYNSKI/AFP/Scanpix

Ungari peaminister Viktor Orban kritiseeris pühapäevases rahvusringhäälingu raadiousutluses taas teravalt Euroopa Liidu juhtkonda.

«Brüsseli eliit on kaotamas igasugust sidet reaalsusega,» märkis Orban kommenteerides EL-i rahulolematust tema migratsioonipoliitikaga.

«Me ei kavatse täita Brüsseli käske, kui need ei too ungarlastele midagi head,» lisas Orban.

«Me ei peaks olema hirmul Brüsseli bürokraatide ees nende kontorites, kus nad tahavad meid sundida tegema seda, mida nad on üle meie peade ja meid arvestamata kokku leppinud,» jätkas riigipea.

Konservatiivne Euroopa Rahvapartei  (EPP) peatas kolmapäeval Ungari peaministri Viktor Orbáni erakonna Fidesz osalemise oma ridades. Põhjuseks on Ungari valitsuse plakatikampaania Euroopa Komisjoni ja selle presidendi Jean-Claude Junckeri vastu ning Orbáni kriitika oma arvustajate aadressil EPP-s.

Kampaanias süüdistati Junckerit muu hulgas ebaseadusliku migratsiooni toetamises.

Ungari peaminister nimetas märtsi algul oma kriitikuid EPP ridades «kasulikeks idiootideks» ja süüdistas neid seejärel Rahvapartei vasakpoolsetest ja liberaalidest vastaste abistamises enne mais peetavaid Euroopa Parlamendi valimisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles