USA demokraadid nõuavad Muelleri kogu raporti viivitamatut avaldamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nancy Pelosi.
Nancy Pelosi. Foto: Drew Angerer / AFP

USA demokraadid nõuavad eriprokurör Robert Muelleri  uurimisraporti täielikku ja viivitamatut avaldamist, edastasid pühapäeval meediakanalid.

Vastavasisulise nõudmisega esinesid esindajatekoja esimees Nancy Pelosi ja senati demokraatide juht Chuck Schumer.

Muelleri raportist president Donald Trumpi vastu võimsat relva lootnud demokraatide hinnangul pole justiitsminister William Barri uurimisest koostatud ülevaade erapooletu.

"Trumpi poolt vaid mõned kuud tagasi ametisse nimetatud Barr ei ole neutraalne vaatleja ja tema kokkuvõte ei ole objektiivne hinnang Muelleri uurimisele," ütles Pelosi.

USA eriprokuröri Muelleri uurimine ei leidnud tõendeid selle kohta, et president Trump oleks sooritanud kuritegu või tema kampaaniameeskond oleks teinud koostööd venelastega, teatas pühapäeval lühikeses ülevaates raportist justiitsministeerium.

Mueller uuris Venemaa sekkumist Ühendriikide presidendivalimistesse, Trumpi kampaaniameeskonna võimalikku kokkumängu Vene valitsusega ning seda, kas Trump takistas Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) eelmist direktorit James Comeyt vallandades õigusemõistmist.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles