Trumpi sõnul oli Muelleri uurimine katse presidendi kukutamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald J. Trump Floridas.
USA president Donald J. Trump Floridas. Foto: Ron Sachs/CNP/AdMedia/SIPA / Ron Sachs/CNP/AdMedia/SIPA

USA presidendi Donald Trumpi sõnul oli eriprokurör Robert Muelleri uurimine ebaseaduslik katse tema kukutamiseks, mis ebaõnnestus.

Trump kommenteeris asja ajakirjanikele Floridas pärast seda, kui justiitsminister William Barr oli avaldanud kokkuvõtte Muelleri raportist.

"Väga kahju, et Ameerika pidi selle läbi elama. Ja väga kahju, et teie president pidi selle läbi elama," märkis Trump.

"Seda kõike alustati juba veel enne seda, kui mind oli presidendiks valitud. See oli ebaseaduslikult algatatud uurimine. Ma loodan, et nüüd uuritakse ka seda teist poolt, kes selle algatas. Paljud inimesed on väga kõvasti haiget saanud," lisas Trump.

"Pole kokkupuudet, pole takistamist, täielik õigeksmõistmine," kirjutas president juba varem sotsiaalmeedias.

Valge Maja nõunik Kellyanne Conway õnnitles Trumpi suhtlusvõrgustiku Twitter vahendusel.

"Täna võitsid 2016. aasta valimised uuesti. Ja said kingituse 2020. aasta valimisteks," kirjutas Conway.

USA asepresident Mike Pence tervitas samuti eriprokurör Muelleri uurimise tulemusi.

"See on suur päev Ameerikale, president Trumpile ja tervele meie administratsioonile. Pärast kahte aastat uurimist ja alusetuid süüdistusi paljude demokraatide ja massimeedia väljaannete poolt kinnitas eriprokurör seda, mida president on kogu aeg rääkinud," ütles Pence.

Mueller uuris Venemaa sekkumist Ühendriikide presidendivalimistesse, Trumpi kampaaniameeskonna võimalikku kokkumängu Vene valitsusega ning seda, kas Trump takistas Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) eelmist direktorit James Comeyt vallandades õigusemõistmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles