Gaza sektorist tulistati rakett Tel Avivi suunas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raketitabamuse saanud maja.
Raketitabamuse saanud maja. Foto: AMMAR AWAD / REUTERS / SCANPIX

Gaza sektorist tulistatud rakett tabas täna Tel Avivist põhja pool Kfar Saba linna lähedal Mishmeretis elumaja, politsei ja arstide teatel sai haavata seitse iisraellast. 

Iisraeli armee teatel tulistati rakett Gaza sektorist islamiliikumise Hamas poolt. See omakorda tähendab, et pinged võivad enne 9. aprillil toimuvaid Iisraeli valimisi eskaleeruda.

Raketitabamuse sai Gaza sektorist rohkem kui 80 kilomeetri kaugusel Mishmeretis asuv maja. AFP teatel on sedavõrd kaugel asuva sihtmärgi ründamine haruldane. Usutakse, et Iisrael korraldab ka vasturünnaku.

Raketitabamuse saanud maja. 
Raketitabamuse saanud maja. Foto: JACK GUEZ / AFP / Scanpix
Benjamin Netanyahu.
Benjamin Netanyahu. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / Scanpix

Peaminister Benjamin Netanyahu sooviks uut sõda Gaza sektoris vältida, sest sellel võiks olla ennustamatu mõju kahe nädala pärast toimuvatele valimistele. Samas peab ta suutma piisavalt konkreetselt vastata, sest tema peamiseks konkurendiks valimistel on relvajõudude endine ülem Benny Gantz, kes kasutaks Netanyahu nõrkuse ära.

USAs viibiv Netanyahu teatas pärast rünnakut, et lõpetab oma visiidi varem ning naaseb koju kohe pärast president Donald Trumpiga kohtumist.

Viimati üritati Gazast Tel Avivi rünnata 14. märtsil, kuid siis välja tulistatud kaks raketti purustusi ei põhjustanud. Iisrael vastas aga jõuliselt oma raketitulega ning väitis hiljem, et Gaza sektoris hävitati umbes 100 Hamasi sihtmärki. Hamasi liidrid ütlesid, et rakett tulistati välja kogemata ning rahu taastati. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles