Briti jõugud toimetavad rottide abil vanglasse narkootikume

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KAZUHIRO NOGI / AFP / SCANPIX

Briti kuritegelikud jõugud üritavad leida võimalusi keelatud kauba ehk narkootikumide ja mobiiltelefonide vanglatesse smugeldamiseks. Vanglateenistuse andmeil on viimasel ajal üritatud seda teha surnud rottide abil.

Dorseti krahvkonnas asuva Guys Marshi vangla töötajad avastasid kolm surnud rotti, kelle kõhud olid kokku õmmeldud. Uurimise järel leiti, et näriliste sisse oli topitud vanglas keelatud kaupa ehk telefone, laadijaid, SIM-kaarte ja narkootikume.

Rotid leiti vanglamüüride lähedalt. Justiitsministeeriumi andmeil visati surnud loomad üle müüri ning kinnipeetavatele edastati signaal «saadetisest». Varasemalt on jõugud keelatud kaupa vanglatesse smugeldanud tuvisid ning tennisepalle kasutades.

2017. aasta märtsist kuni 2018. aasta märtsini esines Inglismaa ja Walesi vanglates 13 119 juhtumit, kus kinnipeetavatelt leiti narkootikume. Varasema aastaga võrreldes oli tõus 23 protsenti. Mobiiltelefone leiti eelneva aastaga võrreldes 15 protsenti rohkem.

Guys Marshi vangla on kehva distsipliini tõttu ka varem pilke püüdnud. 2017. aastal õnnestus ühel purjus vangil katusele ronida ning seal oma riided põlema panna. Aasta varem lekkisid vanglast välja fotod, millel võis näha kinnipeetavaid alkoholi tarbimas, narkootikume tarvitamas ning kiirtoitu söömas.

Kaks aastat tagasi selgus ühest vanglainspektori raportist, et kinnipeetavad said hommikumantlit ja lühikesi pükse kandes vanglas ringi jalutada. Guardian kirjutas samal aastal, et Guys Marshi vanglas esineb sedavõrd palju vägivalda, et üks osa vanglast eraldati kinnipeetavatele, kes kardavad oma turvalisuse pärast.

Eelmisel aastal leiti monitooringu käigus, et kinnipeetavatel oli Guys Marshi vanglas küllaltki lihtne mobiiltelefone hankida ning endale sobival ajal telefonikõnesid teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles