Süüria taotleb Golaniga seoses ÜRO Julgeolekunõukogu eriistungit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli tank Golani kõrgendikel.
Iisraeli tank Golani kõrgendikel. Foto: RONEN ZVULUN / REUTERS

Süüria taotleb Golaniga seoses ÜRO Julgeolekunõukogu eriistungit, selgus uudisteagentuuri AFP ajakirjanike nähtud kirjast.

USA president Donald Trump allkirjastas esmaspäeval deklaratsiooni Iisraeli suveräänsuse tunnustamisest vaidlusaluse Golani üle, mille Iisrael 1967. aasta Kuuepäevases sõjas Süürialt vallutas ja hiljem annekteeris. Golani kõrgendikud paiknevad ligikaudu 1800 ruutkilomeetri suurusel maa-alal, Iisraeli kontrolli all on sellest 1300 ruutkilomeetrit.

Süüria valitsus teatas esmaspäeval, et Washingtoni otsus tunnustada Iisraeli suveräänsust Golani kõrgendike üle on jultunud rünnak Süüria suveräänsusele ja territoriaalsele terviklikkusele.

"Jultunud rünnakuna Süüria suveräänsusele ja territoriaalsele terviklikkusele tunnustas USA president Süüria Golani anneksiooni," ütles allikas Süüria välisministeeriumist riikliku uudisteagentuuri SANA vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles