Tagaotsitav britt üritas Austraaliast skuutriga põgeneda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti kurjategija üritas Austraaliast skuutril põgeneda.
Briti kurjategija üritas Austraaliast skuutril põgeneda. Foto: Handout / AFP / Scanpix

Tagaotsitav briti mees üritas Austraaliast skuutriga põgeneda ning võttis enda kaitseks teekonnale kaasa ammu. 150 kilomeetri pikkuse retke ette võtnud kurjategijat ei saatnud edu.

57-aastane narkokuritegudes süüdistatav mees otsustas kohtumõistmise eest põgeneda Paapua Uus-Guineasse. Lääne-Austraaliast teele asunud mees jõudis naaberriigist nelja kilomeetri kaugusele, kuid Saibai saare juures peeti ta siiski kinni.

Kohalikud elanikud teavitasid Austraalia Queenslandi osariigi politseid, et Pundsandi lahest asus skuutriga teele ammuga relvastatud ning kütusevarusid kandev mees. Queenslandi politsei esindaja Jock O'Keeffe kinnitas, et mehel oli relv küll rännaku ajal kaasas, kuid kinnipidamisel seda enam ei leitud.

Kohalikud elanikud Torrese väina saartel aitasid mehe tabamisele oluliselt kaasa. Nad andsid politseile märku, kui skuutripõgenik nende saartest möödus või kuskil maabus.

O'Keeffe kinnitas, et meest ootavad tõsised narkootikumidega seotud süüdistused ja see oli ka põhjuseks, miks teda sedavõrd intensiivselt jälitati. Piirivalve ja Austraalia föderaalpolitsei edastasid aga sarnast plaani pidavatele kurjategijatele hoiatuse ja ütlesid, et sellisel viisil õigusemõistmise eest põgenevad isikud saadakse igal juhul kätte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles