Venezuelat tabas neljas suur elektrikatkestus kolme nädala jooksul (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suletud bensiinijaam Caracases.
Suletud bensiinijaam Caracases. Foto: IVAN ALVARADO / REUTERS / SCANPIX

Venezuelat tabas täna neljas suur elektrikatkestus kolme nädala jooksul. Paljud ettevõtted taastuvad alles esmaspäevastest võrguhäiretest.

Tänase elektrikatkestuse tagajärjel on vooluta jäänud vähemalt 12 osariiki 23st. Paljud linnad ja piirkonnad ei ole veel täielikult taastunud esmaspäevasest voolukatkestusest, mis sundis valitsust sulgema koole ja ettevõtteid ning jättis riigi suurima lennujaama pimedusse.

Pimedad elamud Caracase Los Palos Grandesi linnaosas.
Pimedad elamud Caracase Los Palos Grandesi linnaosas. Foto: Federico Parra / AFP / Scanpix

Nicolás Maduro režiim on süüdistanud elektrikatkestuses taaskord «imperialistlikke terroriste».

«Venezuela püsib ühtsena,» kirjutas täna Twitteris enne järjekordset voolukadu asepresident Delcy Rodríguez, süüdistades elektrikatkestuses imperialistide vandenõu Maduro kukutamiseks.

Venezuela pealinna Caracase tänavatel on tunda rahulolematust, sest paljudel inimestel ei ole lisaks elektrile ka puhast joogivett. Pole teada, kui kaua sel korral tuleb ilma elektrita vastu pidada. Vähem kui kolm nädalat tagasi riiki tabanud elektrikatkestus kestis kuus päeva.

Tühi klassiruum Caracases.
Tühi klassiruum Caracases. Foto: CRISTIAN HERNANDEZ / AFP / SCANPIX

Hoolimata valitsuse väidetest usuvad paljud inimesed, et elektrikatkestused on laguneva taristu süü, mille on kaasa toonud aastaid kestnud korruptsioon, ebakompetentne valitsemine ja alarahastatus.

Caracase slummides töötav õpetaja ja aktivist Franklin Piccone märkis: «Pole mingit võimalust, et see valitsus suudaks veel kuus aastat püsida. Nad ei ole pakkunud mingeid vastuseid. Ainult läbikukkumine läbikukkumise järel.»

«Me räägime läbikukkunud riigist,» lisas Piccone. «Me oleme täieliku seadusetuse olukorras.»

Internetimonitooringuga tegelev NetBlocks teatas, et tänase elektrikatkestuse tagajärjel on 91 protsenti riigist jäänud internetiühenduseta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles