USA maakond kuulutas leetrite tõttu välja eriolukorra (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ultraortodoksne juut Spring Valley linnas Rocklandi maakonnas.
Ultraortodoksne juut Spring Valley linnas Rocklandi maakonnas. Foto: Julie Jacobson / AP / Scanpix

New Yorgi osariigis asuv Rocklandi maakond keelas vaktsineerimata lastel avalikus ruumis viibimise, kuna maakonnas on lahvatanud leetrite puhang.

New Yorgi linnast põhjas asuv Rocklandi maakond keelas vaktsineerimata lastel avalikus ruumis viibimise, kuna maakonnas on registreeritud 153 leetrite juhtumit.

Kõikidel vaktsineerimata alla 18-aastastel on keelatud minna kooli, kaubanduskeskustesse, toidukohtadesse ja pühapaikadesse. Keeld hakkab kehtima täna südaöösel ja kestab 30 päeva.

Keelu rikkujaid ähvardab 500 dollari suurune rahatrahv või kuni kuue kuu pikkune vangistus.

Leetripuhanguid on registreeritud ka Washingtoni, California, Texase ja Illinois` osariikides.

Vaktsineerimine on USAs pidevas langustrendis, paljud vanemad toovad laste vaktsineerimata jätmise põhjusteks filosoofilisi või usulisi veendumusi. Samuti usuvad paljud, et vaktsiinid põhjustavad lastel autismi.

Rocklandi tabanud leetriepideemia on suuresti koondunud ultrakonservatiivse juudikogukonna ümber. Arvatakse, et haigus võis levida sinna teistest ultrakonservatiivsete juutide kogukondadest New Yorgi ümbruses, kus on samuti sagedasi teateid leetrite esinemisest.

Maakonna ametniku Ed Day sõnul on tervishoiuinspektorid kohanud juhtumitega tegelemisel kohalike vastuseisu, mida Day nimetas vastuvõetamatuks ja vastutustundetuks.

Tervishoiuameti kohaselt on praegu Ühendriikides registreeritud 314 leetrite juhtumit, millest pea pooled on esinenud Rocklandi maakonnas.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles