Taani jätab džihadistide välismaal sündinud lapsed kodakonduseta (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teeni immigratsiooni- ja siseminister Inger Støjberg.
Teeni immigratsiooni- ja siseminister Inger Støjberg. Foto: Francois Lenoir / Reuters / Scanpix

Taani džihadistidele välismaal sündinud lapsed ei saa enam Taani kodakondsust, teatas vähemusvalitsus täna pärast Taani Rahvaparteiga saavutatud kokkulepet.

«Vastupidiselt praegustele reeglitele ei hakka lapsed, kes sünnivad taanlastele keelatud regioonides, automaatselt Taani kodakondust saama,» teatas immigratsiooniministeerium.

«Kuna nende vanemad keerasid Taanile selja, siis pole põhjust, miks nende lapsed peaksid saama Taani kodanikeks,» ütles minister Inger Støjberg pressiteate vahendusel.

Ettepanek vajab veel parlamendi heakskiitu. Hääletuse aega ei ole paika pandud, kuid eelduste kohaselt kiidetakse see heaks.

Alates 2016. aastast on konfliktipiirkondades terrorirühmituste ridades võitlemine Taanis kriminaalkuritegu.

Kohalikud kohtud on terrorirühmitustega liitumises või katses nendega ühineda süüdi mõistnud juba 13 inimest

Üheksalt neist on võetud Taani kodakondsus ja nad on riigist välja saadetud. Teistelt ei saanud kodakondsust võtta, kuna neil oli neid ainult üks.

Taani valitsuse andmeil on IS-i endisel territooriumil Süürias 40 Taaniga seotud džihadisti, kellest kümme on kinni võetud. Kui paljudel neist on seal lapsed sündinud, ei ole teada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles