USA keskväejuhatus sai uue ülema

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA keskväejuhatuse (CENTCOM) ametist lahkunud ülem Joseph Votel (vasakul) ja uus komandör Frank McKenzie neljapäeval Florida osariigis Tampas CENTCOM-i peakorteris.
USA keskväejuhatuse (CENTCOM) ametist lahkunud ülem Joseph Votel (vasakul) ja uus komandör Frank McKenzie neljapäeval Florida osariigis Tampas CENTCOM-i peakorteris. Foto: SGSAN / ZUMAPRESS.com / MEGA/Scanpix

Neljapäeval alustas USA operatsioone Lähis-Idas ja Afganistanis katva keskväejuhatuse (CENTCOM) uue ülemana tööd kindral Frank McKenzie. 

Neljapäeval alustas USA operatsioone Lähis-Idas ja Afganistanis katva keskväejuhatuse (CENTCOM) uue ülemana tööd kindral Frank McKenzie. 

McKenzie lubas ametissevannutamise tseremoonial, mida juhatas USA kaitseministri kohusetäitja Patrick Shanahan, jätkata oma eelkäija Joseph Voteli tööd. 

Erru suunduv Votel ütles, et kuigi äärmusrühmitus Islamiriik (IS) on jäänud ilma oma "kalifaadist" ja rahukõnelusi islamiliikumisega Taliban näib saatvat edu, on Ühendriikide sõjaline kohalolek Süürias ja Afganistanis endiselt vajalik. 

"On aeg teha nendele konfliktidele lõpp. See ei juhtu nii kiirelt, nagu keegi sooviks, kuid seda on võimalik teha, kui me teadvustame oma huve ja eesmärke, usaldame oma partnereid ja toetame oma vägesid," rõhutas CENTCOM-i ametist lahkunud komandör. 

McKenzie (62) on läbinud USA vägedes kaks rotatsiooni Afganistanis ja teeninud ka Iraagis. 

Detsembri alguses ametisse kinnitamisele eelnenud kuulamisel kongressis väljendas ta muret enneaegse sõjalise lahkumise pärast Afganistanist. USA president Donald Trump on otsustanud tuua suveks ära poole Afganistanis paiknevast 14 000-mehelisest Ühendriikide väekontingendist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles