Rekordarv zombiesid jalutas Mehhikos

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üritused osaleja.
Üritused osaleja. Foto: Erakogu

Eile toimus Mexico Citys heategevusüritus Zombie Walk: tuhanded inimesed riietasid end elavateks surnuteks ehk zombideks ja läbisid rongkäiguna umbes 3,5 kilomeetri pikkuse teekonna Mexico City kesklinnas.

Osavõtjail õnnestub purustada ka Guinessi rekord – sellest sai Zombie Walk, millel on osalenud kõige rohkem inimesi.

Zombie Walk sai ametlikult alguse 2001. aastal Californias. 2007. aastast alates on seda korraldatud igal aastal ka Mehhikos ning mitte ainult pealinnas Mexico Citys,  vaid ka teistes kohalikes linnades nagu Guadalajara, Querétaro, Tabasco, Mérida, Tuxtla, Celaya, Puebla, Monterrey.

Selleaastase rongkäigu eesmärgiks oli heategevusorganisatsiooni «Alimento para Todos I.A.»(Toit kõigile), mis kogub konserveeritud toitu, hügieenivahendeid ning annetab need abi vajavatele peredele. Heategevus on Mehhikos inimestele oluline,  kuna vaesuse ja rikkuse kontrast riigis on väga suur. Seetottu hinnatakse ka Zombie Walk’ile sarnaseid sündmusi.

Esimesed inimesed said zombie-meigi pähe juba kell 9 hommikul, selleks eesmärgiks olid kohale kutsutud ka professionaalsed jumestajad.

Kell 16:00 algas ametlik rongkäik Revolutsioonile pühendatud mälestusmärgi juurest (Monumento a la Revolución) linna keskväljakule (Zocalo). Kui kõik osalised olid keskväljakule kohale jõudnud, loeti nad üle – ja Guinessi record oligi purustatud. Kohale oli tulnud 9806 inimest.  

«Elavad surnud»läksid aga arvesse ainult siis,  kui nad kandsid vastavat katkist riietust, hirmuäratavat kunstverega kaunistatud plassi grimmi ja muidugi ei tohtinud puududa ka zombidele vastav käitumine: ümisemine, urisemine ja karjas liikumine.

Kõik rongkäigus osalejad võisid riietuda vastavalt oma fantaasiale. Kostüümide otsimisel ja tegemisel on  eeskuju võetud  sellistest  klassikalistest õudusfilmidest nagu Dawn of the Dead (1978), Return of the Living Death (1985), Resident Evil (2002) või hetkel Mehhikos populaarsust koguvast sarjast The Walking Dead,  mis on inspireeritud 2003. aastal väljastatud USA koomiksite sarjast. Üllatusena sai näha ka arvutimängude tegelasi nagu Super Mario.

Üritusest osa võtnud inimesed olid kõik omamoodi zombide austajad. Sündmusel osales igas vanuses inimesi, kuid tavaliselt tuldi rongkäigule koos oma sõpradega.

Mõned zombied jalutasid vähe häbelikumalt ilma urisemata, kuid rongkäigus oli näha ka linnakodanikke, kes võtsid üritust väga tõsiselt ja nägid välja nagu päris elavad surnud, kaasaarvatud reeglitepärane zombilik käitumine.

Samuti pidi  iga  zombie austama teist zombiet, aktsepteerima tema  privaatruumi, vara ning loomulikult pidid nad lugu pidama ka pealtvaatajatest.

«Kõik, kes kohale tulid, olid tõesti surnud,» sõnas pärast ürituse lõppu üks rahulolev osaleja.

Faktid:
Toimus 26.11.2011 Mehhikos viiendat korda

Osalejad pidid tõetruult zombiedeks riietuma

Eesmärgiks on Mehhiko heategevusorganitsioonile toiduvarude ja hügieenitarvete kogumine

9806 osavõtjaga purustati Guinessi rekord

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles