USA eriprokuröri Muelleri raport avaldatakse aprilli keskel (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA eriprokurör Robert Mueller 2017. aasta juunis Kapitooliumi künkal.
USA eriprokurör Robert Mueller 2017. aasta juunis Kapitooliumi künkal. Foto: Reuters / Scanpix

USA eriprokuröri Robert Muelleri uurimisraport avaldatakse aprilli keskel, teatas reedel justiitsminister William Barr.

Barr teatas avalikustamisest kirjas senati ja esindajatekoja justiitskomiteede esimeestele. Ministri sõnul tegeletakse parajasti raporti sensitiivse materjali toimetamisega.

«Me oleme jõudnud niikaugele, et raporti võib avaldada aprilli keskel, kui mitte varem,» ütles Barr.

Raport, mille koostas Venemaa sekkumist USA presidendivalimistesse uurinud eriprokurör Robert Mueller ja tema meeskond, on pea 400 lehekülge pikk.

Barr avaldas möödunud pühapäeval raporti neljaleheküljelise kokkuvõtte.

Muelleri uurimine ei leidnud Trumpi ja tema kampaaniameeskonna kokkumängust Venemaaga tõendeid ning õigusemõistmise takistamise olemasolus või puudumises see seisukohta ei võtnud.

Demokraadid nõuavad jätkuvalt kogu raporti viivitamatut ja täielikku avaldamist.

Valge Maja pressiesindaja Sarah Sanders ütles esmaspäeval, et USA presidendil ei oleks mingit probleemi raporti avalikustamisega.

«Ma ei usu, et presidendil sellega mingit probleemi oleks,» ütles Sanders telekanalile NBC. «Ta on vägagi rõõmus, kui midagi sellest avalikuks saab, sest ta teab täpselt, mis toimus ja mis mitte ning nüüd teab seda ka ülejäänud Ameerika.»

Mueller uuris Venemaa sekkumist Ühendriikide presidendivalimistesse, Trumpi kampaaniameeskonna võimalikku kokkumängu Vene valitsusega ning seda, kas Trump takistas Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) eelmist direktorit James Comeyt vallandades õigusemõistmist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles