Narkoparun El Chapo loob oma moebrändi (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
El Chapo veedab ülejäänud elu trellide taga.
El Chapo veedab ülejäänud elu trellide taga. Foto: HENRY ROMERO / REUTERS / Scanpix

Narkokaubandusega miljardeid teeninud narkoparun Joaquín Guzmán ehk El Chapo kavatseb ettevõtlusega jätkata ka trellide taga.

Avalikuks on saanud süüdimõistetud narkokurjategija plaan asutada oma moebränd, mille äritegevust hakkab juhtima tema abikaasa Emma Coronel Aispuro. Turundama hakatakse seda just Guzmáni täisnime ja allkirja abil.

Tootmisega on juba alustatud ning esimene kollektsioon tuleb välja eeloleval suvel. Tootma hakatakse nokkmütse, t-särke, teksajakke, dressipluuse ja mobiiltelefonide kaitsekaasi. 

Coronel ütles CNNile, et projekt on pühendatud paari seitsmeaastastele kaksikutest tütardele. Perekonna esindajate sõnul ei hakka El Chapo ise ettevõtte kaudu raha teenima ning tootmistegevus jääb Mehhikosse, et seeläbi aidata sealset majandust ning luua töökohti.

Emma Coronel Aispuro.
Emma Coronel Aispuro. Foto: JOHN TAGGART / EPA / Scanpix

Vanglas viibiv El Chapo pidi intellektuaalomandi kasutamiseks isiklikult paberid allkirjastama ning selleks tuli tal taotleda eriluba. Allkirja andis ta veebruari keskel ehk mitte kaua pärast seda, kui ta kümne süüdistuse alusel Brooklyni föderaalkohtus süüdi mõisteti.

El Chapo karistus tehakse ametlikult teatavaks juunis, aga pole kahtlust, et narkoparunit ootab ees eluaegne vangistus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles