Venemaa avas Venezuelas kopteripilootide treeningkeskuse (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mil Mi-28 helikopter.
Mil Mi-28 helikopter. Foto: VITALIY TIMKIV / AFP / Scanpix

Vene riiklik relvafirma Rosoboronexport teatas täna, et on avanud Venezuelas sõjakopteri pilootide väljaõppekeskuse. 

Helikopteripilootide väljaõppekeskus avati eile ning seal hakkavad tööle nii Vene kui Venezuela spetsialistid, teatas Rosoboronexport Vene uudisteagentuuridele. 

Keskus ehitati Rosoboronexporti ja Venezuela riikliku sõjatööstusfirma Cavim vahel sõlmitud lepingu alusel, teatas uudisteagentuur Interfax, viidates Vene ettevõtte esindajale Vjatšeslav Davidenkole. Keskuses õpetatakse piloote juhtima Venemaal ehitatud helikoptereid Mil. 

Eelmise laupäeva hilisõhtul saabus Venezuela suurimale Maquetia lennuväljale kaks Vene lennukit - transpordilennuk Antonov-124 ja väiksem hävitaja, tuues meedia andmeil Lõuna-Ameerika riiki sadakond sõdurit ja 35 tonni varustust.

Nicolas Maduro.
Nicolas Maduro. Foto: HANDOUT / REUTERS / Scanpix

Venemaa ja Hiina on Venezuela peamised liitlased. Mõlemad on laenanud naftarikkale riigile miljardeid dollareid, et toetada diktaator Nicolás Maduro USA-vastast valitsust. Venemaa on olnud ka häälekalt vastu USA sanktsioonidele Maduro ja tema valitsuse suhtes ning otsusele tunnustada opositsioonijuht Juan Guaidód riigi ajutise presidendina. 

USA president Donald Trump on nõudnud, et Vene väed Venezuelast lahkuksid. Venemaa teatel ei ohusta nende sõdurid kedagi ning jäävad riiki nii kauaks kui vaja. 

«Nad on seotud sõjalis-tehnilise koostöö valdkonna kokkulepete täitmisega,» väitis Vene välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova neljapäeval. Venezuela on Venemaa suurim klient Ladina-Ameerikas ja on saanud juba suures koguses Vene sõjatehnikat.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles