Koomik juhib kindlalt Ukraina presidendivalimisi (3)

Copy
Volodõmõr Zelenskõi.
Volodõmõr Zelenskõi. Foto: STEPAN FRANKO / EPA / Scanpix

Ukraina presidendivalimiste esimeses voorus on kindla liidripositsiooni sisse võtnud koomik ja telenäitleja Volodõmõr Zelenskõi.

Kui loetud oli 75 protsenti häältest, toetas Zelenskõid 30,4 protsenti ja praegust riigipead Petro Porošenkot 16,1 protsenti valijaist. Kolmandal positsioonil on endine peaminister

Petro Porošenko.
Petro Porošenko. Foto: SERGEY DOLZHENKO / EPA / Scanpix

Julia Tõmošenko 13,2 protsendi suuruse toetusega, 11,5 protsenti häältest on kogunud venemeelne kandidaat Juri Boiko. Praegune seis tähendab, et 21. aprillil lähevad teises voorus omavahel vastamisi Zelenskõi ja Porošenko.

Keskvalimiskomisjoni teatel osales valimistel 63,52 protsenti valimisõiguslikest kodanikest. Kõige aktiivsemalt käidi valimiskastide juures Lvivi oblastis, kus hääle andis 68,88 protsenti hääleõiguslikest kodanikest, kõige madalam valimisaktiivsus oli Taga-Karpaatias (46,99 protsenti).

Politseile anti valimispäeval teada 2199 rikkumisest, kuid ei tuvastatud süsteemseid katseid tulemuste mõjutamiseks. Kõige rohkem teatati rikkumistest Dnipropetrovski, Kiievi ja Donetski piirkondades.

Enim rikkumisi (135) oli seotud seadusevastase valimiskampaania tegemisega, järgnes sedelite pildistamine (129) ja katsed valijatele häälte eest maksta (45).

Valimiskomisjoni liikmed ühes Kiievi valimisjaoskonnas. 
Valimiskomisjoni liikmed ühes Kiievi valimisjaoskonnas. Foto: TATYANA ZENKOVICH / EPA / Scanpix
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles