Saksa valitsus pikendas sõjaväe Aafrika-missioone aasta võrra

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kaitseminister Ursula von der Leyen 2016. aasta aprillis Malis Koulikoros Euroopa Liidu Mali väljaõppemissiooni (EUTM) inspekteerimas.
Saksa kaitseminister Ursula von der Leyen 2016. aasta aprillis Malis Koulikoros Euroopa Liidu Mali väljaõppemissiooni (EUTM) inspekteerimas. Foto: Reuters / Scanpix

Saksa kantsleri Angela Merkeli valitsus kiitis kolmapäeval heaks Aafrika-missioonide pikendamise veel üheks aastaks.

Saksa kantsleri Angela Merkeli valitsus kiitis kolmapäeval heaks Aafrika-missioonide pikendamise veel üheks aastaks.

Uudisteagentuuri DPA teatel puudutab see nii Euroopa Liidu Mali väljaõppemissioonil EUTM osalevaid Saksa sõdureid kui riigis tegutsevat ÜRO rahuvalvemissiooni MINUSMA.

Valitsusel on kavas pikendada ka Saksamaa osavõttu EL-i piraaditõrjemissioonist Atalanta, mis tegutseb Aafrika Sarve vetes, kuid kärbib selles maksimaalselt osalevate sõdurite arvu 600-lt 400-ni. Praegu võtab Atalantast osa 80 Saksa sõdurit.

EUTM-i missioonil osaleb praegu 180 Saksa sõdurit, lubatud on maksimaalselt 350. MINUSMA raames on Malis ja Nigeris 900 sõdurit lubatud 1100-st. Need piirmäärad jäid samaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles