Psühhiaatrid ei julgenud Breivikiga nelja silma all kohtuda

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Psühhiaatrid Torgeir Husby ja Synne Sörheim
Psühhiaatrid Torgeir Husby ja Synne Sörheim Foto: SCANPIX

Anders Behring Breivikit uurinud kaks psühhiaatrit tegutsesid teisiti, kui seda tavaliselt teevad massimõrvariga kohtuvad eksperdid, kirjutab Aftenposten Online.

Psühhiaatrid ei kohtunud Breivikiga nelja silma all, vaid peaaegu alati olid nad koos kohtualuse juures.

Kriminaaltehniliste psühhiaatriliste uuringute puhul on tavaks, et ekspert läheb esimesele kohtumisele üksinda. Taolist kommet põhjendatakse sellega, et asjatundja saab süüdistatavaks kujundada sõltumatu pildi.

Breivikit uurinud psühhiaatrid Torgeir Husby ja Synne Sörheim pidasid vaimselt liiga raskeks kohtuda massimõrvariga nelja silma all.

Husby ja Sörheim kohtusid Breivikiga 13 korda, sellest tosinal korral olid nad kolmekesi.

Husby kohtus massitapmised omaks võtnud mehega üks kord ka nelja silma all, naispsühhiaater Sörheim polnud Breivikiga kordagi kahekesi.

Ekspertide hinnangul on juulis 77 inimest tapnud Breivik süüdimatu ja põeb paranoilist skisofreeniat. Kui kevadisel kohtuistungil kuulutatakse ta ametlikult süüdimatuks, siis ootab meest vangistuse asemel ees sundravi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles