Pildid ja video: Kim Jong-un käis tutvumas kartulijahutehasega (1)

Copy

Põhja-Korea liider Kim Jong-un külastas hiljuti Hiina piiri lähistel asuvat Samjiyon maakonda, kus käis ka tutvumas kartulijahutehasega, teatas riigi meedia täna. Naaberriigi Lõuna-Korea allikate hinnangul võib sisevisiit viidata peatsele olulisele teadaandele.

Põhja-Korea riigitelevisioon KRT näitas täna eetris tervet rida fotosid Kimist, kes tutvus ehitusplatsidega Samjiyonis ning külastas koos ametnikest saatjaskonnaga eri asutusi, sealhulgas tehast, kus valmistatakse kartulitärklist. Telekanal ei täpsustanud, millal täpselt Kimi visiit piirkonda toimus.

Samjiyonist on pärit Kimi isa, Põhja-Korea eelmine juht Kim Jong-il.

Lõuna-Korea uudisteagentuur Yonhap spekuleeris, et Kimi visiit Samjiyoni võib tähendada, et oodata on mõnda suuremat teadet, sest piirkonda on Põhja-Korea liider külastanud ka varem enne tähtsate otsuste langetamist, näiteks enne otsust pidada kahe Korea vaheline tippkohtumine.

Märtsis teatas Põhja-Korea asevälisminister Choe Son-hui välisdipolomaatidele ja -ajakirjanikele Pyongyangis, et Kim avalikustab varsti oma seisukoha tuumaprogrammide lõpetamise küsimuses ning tutvustab Põhja-Korea järgmisi samme.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles