Netflix püüab loodussarjaga planeeti päästa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints William, Sir David Attenborough, prints Charles ja prints Harry  esilinastusel Londoni loodusloomuuseumis.
Prints William, Sir David Attenborough, prints Charles ja prints Harry esilinastusel Londoni loodusloomuuseumis. Foto: EMPICS Entertainment/ScanPix

USA voogedastusfirma Netflix esitles neljapäeval kaheksaosalist loodussarja "Meie planeet" ("Our Planet"); filmi saateteksti lugev Briti loodusuurija ja ajakirjanik David Attenborough loodab sellelt üleilmset mõju.

"Erinev on see, et äkki ühel teatud päeval on kogu sari nähtav miljarditele inimestele kogu maailmas," ütles Attenborough esitlusel Londonis. 

"Kui me mürgitame planeeti, kui mürgitame õhku, nagu me teeme kõige sellega, mis praegu minu ümber on, siis mürgitame lõpuks iseendid," lausus 92-aastane Attenborough, kes on enim tuntud oma BBC loodusfilmide poolest.

Üleilmsel esilinastusel viibis ka Briti troonipärija prints Charles ning tema pojad William ja Harry. 

"Kliimamuutus on nüüd väga tõeline eksistentsiaalne oht kogu meie tsivilisatsioonile," ütles Charles. 

Attenborough sõnul võib sari, mis on Netflixi klientidele kogu maailmas kättesaadav alates laupäevast, luua "pretsedenditu globaalse mõistmise". 

"Meie planeet", mille valmimiseks kulus neli aastat, on tehtud koostöös Maailma Looduse Fondiga (WWF). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles