Dagestanis kadus Moskva metrooplahvatuse korraldanud naisterroristi isa

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasul Magomedov
Rasul Magomedov Foto: SCANPIX

Dagestani prokuratuur algatas kriminaalasja Balahani küla elaniku Rasul Magomedovi kadumise tõttu, kirjutab tänane Kommersant.

Meedia tähelepanu pälvis intsident seetõttu, et tegemist on enesetaputerroristi Mariam Šaripova isaga. Šaripova õhkis end Moskvas Lubjanka metroojaamas 29.märtysil 2010. aastal.

Magomedovi abikaasa Patimat Muršidova sõnul jäi mees kadunuks 17. novembril Mahhatškalas, kus ta viis läbi pedagoogide kvalifikatsiooni tõstmise kursust.

Muršidova rääkis, et Magomedov lahkus sel päeval kell 16.30 instituudist ja suundus kohaliku ajalehe Novoje Delo korrespondendi Nadira Issajeva kodu suunas, kuid sinna kohale ei jõudnud.
Ka tema mobiiltelefon oli välja lülitatud.

Muršidova esitas abikaasa kadumise kohta korrakaitsejõududele avalduse, kuid otsust kriminaalasja algatamisest polnud siiani tehtud.

Magomedovi kadumite tekitas Dagestanis laialdast vastukaja. Pealinnas Mahhatškalas leidsid aset mitmed rahvakogunemised, kus nõuti inimeste kadumist uurimist. Kohalike arvates ei tee korrakaitsejõud kuritegude avastamiseks piisavaid jõupingutusi.

Kohalikud rääkisid Kommersandile, et Magomedovi kadumise võisid organiseerida jõustruktuuride töötajad, kuid kinnitust pole sellele saadud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles