Saksamaa palub Euroopal leida sadam 64 migrandiga abilaevale (2)

BNS
Copy
Saksa abilaeva päästepaat Vahemerel triivivatele migrantidele lähenemas.
Saksa abilaeva päästepaat Vahemerel triivivatele migrantidele lähenemas. Foto: Sea-Eye/Scanpix

Saksamaa esitas Euroopa Liidule palve leida turvaline sadam Saksa humanitaarühenduse abilaevale, mille pardal on 64 päästetud põgenikku.

Saksa humanitaarorganisatsiooni Sea-Eye esindaja Carlotta Weibl ütles reedel, et laev on Itaalia Lampedusa saare lähedal rahvusvahelistes vetes ega lähene saarele, kuni pole Itaalialt luba saanud. Itaalia ja Malta on keelanud oma sadamates randumise.

Saksa siseministeeriumi pressiesindaja Stefan Ruwwe-Glösenkamp ütles reedel, et Berliin palus Euroopa Komisjonil sobiva sadama otsimist koordineerida.

Tema sõnul usub Saksamaa, et paljud liikmesriigid on valmis põgenikke vastu võtma ja ka Berliin on valmis andma oma osa.

Sea-Eye ütls reedel, et palus Berliinil kasutada diplomaatilisi kanaleid kolmapäeval Liibüa rannikult päästetud pagulastele sadama leidmiseks.

Itaalia siseminister Matteo Salvini ütles, et tema ministeerium saatis neljapäeval Saksa valitsusele ametliku kirja, öeldes, et laev ei saa Itaalias randuda, ja käskides Saksamaal sekkuda.

Salvini kordas suhtumist Vahemerel tegutsevatesse vabaühendustesse ka reedel Prantsusmaal G7 välisministrite kohtumisel. Tema väitel ei ole "nad sugugi kõik vabaühendused, vaid mõned on inimkaubanduse kaasosalised".

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles