Prantsusmaa: on aeg Brexiti kriis lõpetada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse välisminister Jean-Yves Le Drian.
Prantsuse välisminister Jean-Yves Le Drian. Foto: AFP/SCANPIX

Prantsuse välisminister Jean-Yves Le Drian ütles laupäeval, et on saabunud aeg Brexiti kriis lõpetada, sest olukord, kus see domineerib arutelusid Euroopa Liidus, ei saa jätkuda.

Prantsuse välisminister Jean-Yves Le Drian ütles laupäeval, et on saabunud aeg Brexiti kriis lõpetada, sest olukord, kus see domineerib arutelusid Euroopa Liidus, ei saa jätkuda.

«On saabunud aeg, et see olukord lõppeks,» lausus Le Drian Prantsusmaa põhjaosas Dinard´is G7 välis- ja siseministrite kohtumisel, ärgitades Suurbritanniat «väga kiiresti» lahendust pakkuma.

«Me ei saa alaliselt koos Brexitiga elada. Mingil hetkel peab lahkumine aset leidma,» sõnas välisminister.

Le Driani sõnul peavad Briti valitsus ja parlament mõistma, et EL ei saa ennast «Briti sisepoliitika tõusude ja mõõnadega lõputult kurnata».

«Britid peavad ütlema meile väga kiiresti, kuidas nad kavatsevad sellest kriisist väljuda,» lisas ta.

Briti Konservatiivse Partei valitsuse liikmed peavad Tööerakonna juhtidega läbirääkimisi, et leida kompromiss kuid kestnud Brexiti-kriisi lahendamiseks.

Reedel esitas Briti peaminister Theresa May EL-ile taotluse Brexiti edasilükkamiseks 30. juunini.

EL-i liidrid andsid märtsis Londonile ajapikendust 22. maini juhul, kui Briti parlament kiidab lahkumisleppe heaks, ja 12. aprillini, kui parlament seda ei tee.

Prantsusmaa on püüdnud suurendada survet May´le enne EL-i erakorralist tippkohtumist 10. aprillil.

Prantsuse president Emmanuel Macron on öelnud, et EL-i liidrid ei kiida Briti peaministri taotlust Brexit teist korda edasi lükata automaatselt heaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles