Šeremetjevo ametnikud võtsid Golosi juhilt sülearvuti

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Golose üks liidritest Grigori Melkonjants
Golose üks liidritest Grigori Melkonjants Foto: SCANPIX

Moskva Šeremetjevo lennujaama tollitöötajad võtsid valimisvaatlusi tegeva organisatsiooni Golos esinaise Lilija Šibanova sülearvuti.

Tolliteenistuse pressisekretär Ksenia Grebenkina rääkis RIA Novostile, et arvuti võeti ära nn rohelises koridoris tolliprotseduuri käigus.

«Arvuti viidi kuni sel oleva informatsiooni väljaselgitamiseni ajutisse hoiupaika,» lisas ta.

Grebenkina sattus kimbatusse, kui talt küsiti, et milline arvutis olev info tolliametit huvitab. Küll väitis ta, et arvutis võib olla programm, mis kahjustab Venemaa turvalisust.

Samas lükkas ta ümber meedias levinud väited Šibanova kinnipidamisest lennujaamas, kuid tunnistas, et assotsiatsiooni esin aisel kulus tolliformaalsuste täitmiseks aega.

Mikroblogi Twitter säutsus, et «Šibanova peeti Šeremetjevol kinni, tema sülearvuti võeti ära».

Golosi tegevjuht Grigori Melkonjants ütles RIA Novostile, et Šibanova veetis lennujaama tollitsoonis 12 tundi, kuna ta polnud nõus arvutist loobuma.

Melkonjantsi sõnul kardab Šibanova, et arvutisse kirjutatakse midagi, et teda saaks hiljem milleski süüdistada.

Golosi tegevjuhi sõnul on arvuti naise isiklik, ta läks sellega Poola komandeeringusse ja naasis Venemaale koos arvutiga.

Venemaa on nimetatud organisatsiooni Golos Ameerika Ühendriikide käsilaseks ja väitnud, et välisriigid üritavad sekkuda Vene siseasjadesse just selle organisatsiooni abil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles