Saksa liberaalide esimees: Merkel on jäänud liiga kauaks võimule

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa partei FDP esimees Christian Lindner uuris Tallinnas digilahenduste kohta ning külastas ka Ämaris teenivaid Saksa õhuväelasi.
Saksamaa partei FDP esimees Christian Lindner uuris Tallinnas digilahenduste kohta ning külastas ka Ämaris teenivaid Saksa õhuväelasi. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Temast pidi saama Saksamaa järgmine rahandusminister. Lava oli nooremapoolse karismaatilise liberaali tähelelennuks valmis seatud, aga siis šokeeris ta kõiki ning üleöö sai temast paljude silmis hoopis rahvavaenlane number üks.

Christian Lindner (40) pööras selja kantsler Angela Merkelile ning ütles, et põhimõtteliste erinevuste tõttu ei saa tema Vaba Demokraatlik Partei (FDP) luua nn Jamaica koalitsiooni Kristlik-Demokraatliku Liidu ja rohelistega.

Mees, kelle valimisplakatid meenutasid pigem mõne moemaja reklaame ning kelle tugevalt digiteemadele keskendunud valimisprogramm võis selles küsimuses konservatiivsele Saksamaale tunduda harjumatu, ütles ära neljast aastast valitsemisest ning otsustas jääda opositsiooni, et tuua kaasa tõeline muutus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles