Kohus karistas valimisvaatlusi tegevat Golosit rahatrahviga

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Golosi büroos on reklaam netisaidist, kuhu saab teatada valimiseeskirjade rikkumistest.
Golosi büroos on reklaam netisaidist, kuhu saab teatada valimiseeskirjade rikkumistest. Foto: SCANPIX

Moskva Meštšanski rajooni rahukohus karistas valimiste sõltumatut vaatlejat Golosit 30 000 rubla ehk 750 euro suuruse rahatrahviga, kirjutab gazeta.ru.

Kohtu otsuse järgi on valimisvaatlusi tegev organisatsioon süüdi Vene valimisseaduse rikkumises, kuna see avaldab kahtlusi võimalikest valimisrikkumistest.

Golos lõi nimelt internetilehekülje, kuhu inimesed saavad teatada võimalikest valimispettustest üle kogu Venemaa. Viimaste andmete järgi on seal enam kui 5000 teadet.

Meštšanski kohtu prokuröri arvates töötab Golos vastu ühele kindlale erakonnale ja vastavalt sellele saab organisatsiooni tegevust nimetada keelatud valimisagitatsiooniks.

Maksimaalne võimalik rahatrahv oleks olnud 100 000 rubla.

Golosi vastu esitatud kaebus vaadati läbi rekordkiirusel. Kriminaalasi sai teatavaks neljapäeval päeval, sama päeva õhtul saatsid prokuratuuri töötajad kohtukutsed, istung pidi toimuma reede hommikul.

Golosi advokaat Ramil Ahmetgalijev ei jõudnud kohtuasja materjalidega tutvuda. Allkirjastasin nõusoleku juriidiliste teenuste osutamise kohta kell 8 hommikul, rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles