Lõvid ja elevant moodustasid LAVi salaküti vastu ühisrinde

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõvi Lõuna-Aafrika Vabariigi loomade hooldekeskuses.
Lõvi Lõuna-Aafrika Vabariigi loomade hooldekeskuses. Foto: DANIEL BORN / AFP / Scanpix

Lõuna-Aafrika Vabariigi rahvusparki ninasarvikuid jahtima läinud salakütt sattus elevandi rünnaku ohvriks, mille järel lõvikari ta ära sõi.

Politseiametniku Leonard Hlathi sõnul said korrakaitsjad infot, et 1. aprillil oli meeste salk läinud Krugeri rahvusparki ninasarvikuid jahtima. Ootamatult aga ründas neid elevant ja tappis ühe meestest.

«Tema kaaslased väitsid, et kandsid mehe surnukeha teele, et möödujad selle sealt hommikul avastaksid. Seejärel lahkusid salakütid pargist,» lausus Hlathi.

Salakütid võtsid ühendust hukkunud mehe lähedastega, kes teavitasid juhtunust politseid. Pargivalvurid asusid meest maitsi ja õhust otsima, kuid ei suutnud surnukeha asukohta hämara valguse tõttu kindlaks teha.

4. aprillil naastes leidsid pargivalvurid mehe jäänused Krokodillisilla piirkonnast.

«Sündmuskohalt leitud tõendid viitavad sellele, et kari lõvisid on jäänused ära söönud, jättes alles vaid inimkolju ja ühe paari pükse,» lausus Krugeri rahvuspargi kommunikatsioonidirektor Isaac Phaahla.

Kolm 26-35 aasta vanust kahtlusalust vahistati KaMhlushwa ja Komatipoorti piirkonnas.

5. aprillil ilmusid nad kohtu ette süüdistatuna loata tulirelvade ja laskemoona omamises, salaküttimise vandenõus ja loata rahvuspargi territooriumil viibimises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles