Suursaadik Marin Mõttuse kommentaar: Siiditee kui sümbol? (3)

Marin Mõttus
, Eesti suursaadik Türgis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ELi liidunõukogu president Donald Tusk, Hiina peaminister Li Keqiang ja Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker mullu juulis Pekingis. 
ELi liidunõukogu president Donald Tusk, Hiina peaminister Li Keqiang ja Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker mullu juulis Pekingis. Foto: Thomas Peter/Reuters/Scanpix

India päritolu analüütik Fareed Zakaria avaldas Foreign Policy portaalis intrigeeriva pealkirjaga loo «Majanduse lõpp?». Ta väidab, et alates külma sõja lõpust on maailma mõtestamist oodatud eelkõige majandusteadlastelt: lugejad ei haara lennult mitte elu mõttest, vaid kiirest rikastumisest rääkivaid raamatuid. 

Nüüd hakkab see tsükkel läbi saamas: inimesi – ja veel vähem riike – ei saa analüüsida, lähtudes eeldusest, et nende ülim eesmärk on rikastumine; nende valikud ei pruugi olla raha teenimise seisukohalt ratsionaalsed.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles