Netanyahule antakse tuld nii valimistel kui ka kohtus

Merili Arjakas
, Lähis-Ida ekspert
Copy
Töömehed toimetavad Tel Avivi tänaval valimisplakatite ees. Vasakul silmitseb neid Likudi liider Benjamin Netanyahu, parempoolsel plakatil erukindral Benny Gantz (esiplaanil), kes on üks valimisliidu Kahol Lavan juhtidest. 
Töömehed toimetavad Tel Avivi tänaval valimisplakatite ees. Vasakul silmitseb neid Likudi liider Benjamin Netanyahu, parempoolsel plakatil erukindral Benny Gantz (esiplaanil), kes on üks valimisliidu Kahol Lavan juhtidest. Foto: JACK GUEZ/AFP/Scanpix

Kui eelmise aasta lõpus kuulutas Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu välja parlamendivalimised, oli tal igati alust arvata, et aastate jooksul marginaliseeritud opositsioon ja suur sõber Valges Majas – president Donald Trump – toovad talle kerge võidu ning võimaluse võtta riigi rajaja David Ben-Gurioni käest kõige pikaajalisema peaministri tiitel. Enne tänaseid parlamendivalimisi on peaminister märksa ebakindlamas olukorras, kuid küsitlused ennustavad siiski paremtiivale edu.

Võitu on Netanyahul vaja iga hinna eest, sest üksnes ametis püsimine võib anda talle võimaluse vältida korruptsioonisüüdistuste pärast kohtu ette astumist. Netanyahu on nimetanud neid süüdistusi tagakiusamiseks ja nõiajahiks ning paremtiiva ründamiseks, kuid uurimist juhtivad politseiülem ja peaprokurör on mõlemad tema enda ametisse määratud ametnikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles