Abi: Starovoitova mõrva tellija kirjeldusega sobib mitu poliitikut (1)

BNS
Copy
Galina Starovoitova.
Galina Starovoitova. Foto: Boris Elshin/RIA Novosti

Kahekümne aasta eest mõrvatud Vene riigiduuma saadiku Galina Starovoitova abi ja mõrvahetkel temaga koos olnud ja kaks kuulihaava saanud abi Ruslan Linkov ütles Vladmiri Barsukovile (Kumarinile) Starovoitova tapmise süüdistuse esitamisega seoses, et 1998. aastal oli Starovoitoval vähemalt kaks leppimatut poliitilist vaenlast, kirjutas Peterburi portaal fontanka.ru esmaspäeval. 

Linkov ütles esmaspäeval fontankale, et Barsukovile süüdistuse esitamist võis ennustada. «On tähtis, et juurdlus tunnistab «seni tuvastamata» poliitilise tellija olemasolu. Kohtuasja materjalides on piisavalt tõendeid Starovoitova tapmisest huvitatud isikute nimetamiseks,» täpsustas Linkov.

Vene julgeolekuteenistus FSB on arvanud tellija kirjeldusse kõnekaid üksikasju, arvab kannatanu: see on Starovoitova poliitilisi vaateid vihanud poliitik.

Linkovi sõnul kuulus Starovoitova ägedate vastaste hulka nii duumasaadikuid, neist eredaimana liberaaldemokraat Vladimir Žirinovski, kui ka Smolnõi (Peterburi linnavalitsuse) toonaseid kõrgeid ametnikke eesotsas kuberner Vladimir Jakovleviga.

«Mõni isik on uurijate teravdatud tähelepanuks ja ülekuulamiseks ammu küps,» oli Linkov veendunud.

FSB on jõudnud järeldusele, et kunagise riigiduuma saadiku Galina Starovoitova tapmise korraldas Tambovi kuritegeliku jõugu juht Vladmiri Barsukov (Kumarin). Talle esitati 4. aprillil süüdistus kriminaalseadustiku paragrahvi 277-3 alusel (riigi- või avaliku elu tegelase tapmise korraldamine).

Demokraatliku Venemaa duumasaadik Starovoitova lasti kodutrepikojas maha 20. novembril 1998. Juurdlus on seisukohal, et otsus poliitik tappa langetati vähemalt kaheksa kuud enne mõrva, kõige hiljem 1. märtsil 1998. 

Mõrvas on süüdi mõistetud Vitali Akiškin ning selles osalesid ka riigiduuma endine saadik Mihhail Glušenko ja Juri Koltšin, süüdistus rajanes nende tunnistustel. 

Barsukovi saatis Peterburi Kuibõševi rajooni kohus 20. märtsil kuritegeliku jõugu juhtimise ja muude kuritegude eest 24 aastaks range režiimiga vanglasse. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles