Indias esitati süüdistused nunna vägistanud katoliku piiskopile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad astumas üles katoliku preestri Franco Mulakkale vastu.
Meeleavaldajad astumas üles katoliku preestri Franco Mulakkale vastu. Foto: Hindustan Times / imago/ Scanpix

Indias teenivale katoliku piiskopile Franco Mulakkale esitati süüdistused nunna korduva vägistamise ees. Vaimulik on süüdistusi eitanud.

India politsei esitas eile süüdistused Mulakkale nunna korduvas vägistamises Kerala osariigi maapiirkonnas asuvas konvendihoones. Politsei sõnul vägistas Mulakkal nunna korduvalt 2014. ja 2016. aasta vahel.

Lisaks on esitatud piiskopile süüdistused tahtevastases kinnipidamises, ebaloomulikus seksuaalsuhtes ja võimu kuritarvitamises.

Süüdimõistmise korral kuni eluaegse vanglakaristusega silmitsi seisev Mulakkal on süüdistusi eitanud.

Meedia teatel on politsei koostatud raport enam kui saja lehekülje pikkune ning sisaldab tunnistusi nunnadelt, preestritelt ja teistelt piiskopidelt.

Ohver esitas kaebuse juba eelmise aasta juunis, kuid politsei asus ametlikult asjaga tegelema alles septembris, mil avalik pahameel juhtmi osas oli suureks paisunud.

Harvaesineva mässumeelsuse ilminguna korraldasid viis kiriku nunna koos kümnete toetajatega mitmepäevaseid meeleavaldusi, et sundida ametivõime süüdistusi tõsiselt võtma.

Mulakkal vahistati oktoobris ja vabastati kautsjoni vastu. Kiriku vanemametnikud toetasid toona 55-aastase piiskopi naasmist kirikusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles