Elektrikatkestus mattis taas pimedusse suure osa Venezuelast (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Caracas ööl vastu kolmapäeva.
Caracas ööl vastu kolmapäeva. Foto: EPA/Scanpix

Elektrikatkestus mattis ööl vastu tänast taas pimedusse suure osa Venezuelast, sealhulgas pealinna Caracase.

Nädala suurim elektrikatkestus tabas suurt osa pealinnast ning märkimisväärseid alasid Venezuela 23 osariigist vähemalt kahekümnes. 

Sarnaseid vahejuhtumeid on sporaadiliselt aset leidnud alates 7. märtsist, mil massiivne katkestus jättis riigi pimedusse viieks päevaks. 

Probleeme on olnud ka veevarustuse, ühistranspordi ja sidega. Paljud inimesed on pidanud lühendama oma tööpäevi kuuele tunnile. 

Elektrikatkestused on veelgi halvendanud majanduskriisi maailma suurimate tõendatud naftavarudega riigis, mida räsivad hiigelinflatsioon, esmatarbekaupade nappus, lokkav kuritegevus ja seninägematu väljaränne. 

Märtsi lõpus selgus ÜRO siseraportist, et Venezuelast lahkub iga päev 5000 inimest ning umbes 10 protsenti rahvastikust ehk 3,4 miljonit inimest elab migrantide või põgenikena naaberriikides. 

Riigist on lahkunud 22 000 ehk umbes kolmandik riigi arstidest ning 25 000 elektrienergiasektori töötajat. 

Venezuela võimud on süüdistanud elektrikatkestustes opositsiooni ja USA sabotaaži ning küberrünnakuid Guri hüdroelektrijaamale, kuid vaatlejate hinnangul on need tingitud taristu alarahastamisest ning puudulikust hooldusest. 

Venezuelas kestab alates jaanuari keskpaigast vastasseis sotsialistist presidendi Maduro ja end ajutiseks riigipeaks kuulutanud opositsioonijuhi ja rahvusassamblee spiikri Juan Guaidó vahel, keda on Venezuela legitiimse liidrina tunnustanud umbes 50 riiki. 

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles