Maduro: Venezuela on valmis abi vastu võtma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela president Nicolás Maduro .
Venezuela president Nicolás Maduro . Foto: Sputnik/Scanpix

Venezuela president Nicolás Maduro kinnitas pärast Rahvusvahelise Punase Risti Komitee (ICRC) juhiga kohtumist, et riik on valmis abi vastu võtma.

"Me kinnitame valmidust luua koostöömehhanismid rahvusvahelise abi ja toetuse vastuvõtmiseks," kirjutas Maduro eile Twitteris.

President keeldub tunnistamast, et riigis tekkinud olukorda võib nimetada humanitaarkriisiks ning pärast kohtumist rõhutas ta, et koostöö ICRC-ga peab austama Venezuela õiguskorda.

ICRC delegatsioon eesotsas president Peter Maureriga on viibinud Venezuelas laupäevast alates ja peaks lahkuma kolmapäeval.

Venezuela on tõsises majandus- ja poliitilises kriisis. Jaanuari keskpaigast alates kestab vastasseis sotsialistist presidendi ja end ajutiseks riigipeaks kuulutanud opositsioonijuhi Juan Guaidó vahel. Guaidód on Venezuela ajutise riigipeana tunnustanud 50 riiki, teiste seas USA ja paljud Euroopa Liidu riigid.

Venezuela naftamajandus on ekspordi kokkuvarisemise ja rahvusvaheliste sanktsioonide tõttu kokku varisenud. Rahva elutingimused on rasked, inimesed on näljas ja levivad haigused.

Maduro süüdistab kõigis hädades USA sanktsioone, Guaidó sõnul on süüdi korruptsioon ja saamatu valitsemine.

ÜRO andmetel vajab kiiresti abi ligi neljandik 30 miljonist Venezuela elanikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles