Cain loobus pürgimast vabariiklaste presidendikandidaadiks USAs

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herman Cain
Herman Cain Foto: SCANPIX

USA vabariiklaste presidendikandidaadiks pürginud Herman Cain teatas eile, et peatab oma kampaania ja seda süüdistuste pärast seksuaalses ahistamises ning populaarsuse vähenemise tõttu.

Novembri alguses näitasid arvamusküsitlused, et 65-aastasel Cainil on kõrge positsioon, kuid ahistamissüüdistused tekitasid vabariiklaste poolehoidjate seas tormi, vahendas Reuters.

Cain rääkis eile, et valelikud ja alusetud väited on räsinud tema perekonda.

Vähemalt neli naist on astunud avalikkuse ette ja süüdistanud endist pitsaärimeest seksuaalses ahistamises. Cain tegi olukorra ise raskemaks, kui lükkas alguses tagasi uudisteportaalis Politico avaldatud väited.

Hiljem pidi ta tunnistama, et juhtunu kohta esitati hagid ja lõpuks tunnistas üles ka selle, et maksis ühele naisele 35 000 dollarit, et ta suu kinni hoiaks.

Tugevaimad poliitikud võitluses republikaanide presidendikandidaadiks saamise nimel on praeguse seisuga Mitt Romney ja Newt Gingrich.

Esindajatekoja endine spiiker Gingrich on arvamusküsitluste järgi vaikselt oma populaarsust suurendanud ja kerkinud Massachusettsi endise kuberneri Romney kõrvale.

Esimesed eelvalimised leiavad aset viie nädala pärast New Hampshire’i osariigis, kus Romney eile oma kampaaniat läbi viis.

Demokraadi president Barack Obama on teatanud, et kandideerib tagasi riigipeaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles