Vene uudisteportaalid sattusid kräkkerite rünnaku alla

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Vladimir Putin käis hääletamas Teaduste Akadeemias asuvas valimisjaoskonnas nr 2079. Valitsusjuht oli seal ilma abikaasata.
Peaminister Vladimir Putin käis hääletamas Teaduste Akadeemias asuvas valimisjaoskonnas nr 2079. Valitsusjuht oli seal ilma abikaasata. Foto: SCANPIX

Kräkkerid ründasid Vene riigiduuma valimiste päeval mitmeid meediaväljaandeid ja seda juba varahommikust saadik.

Kella 13 seisuga ei töötanud raadiojaama Ehho Moskvõ võrguväljaanne, portaal slon.ru, ajakirja Bolšoi Gorod netiversioon ja The New Times, vahendas rbcdaily.

Ehho Moskvõ koduleheküljele ei pääsenud ligi juba kell 7 (Moskva aja järgi).

Ehho Moskvõ peatoimetaja Aleksei Venediktov säutsus Twitteri vahendusel, et rünnak valimispäeval võib olla seotud katsega segada teabe edastamist võimalikest rikkumistest. Paralleelselt sellega ei pääse huvilised ligi raadiojaama uuele portaalile Pablik Post.

The New Timesi peatoimetaja Ilja Barabanov rääkis portaalile gazeta.ru, et küberrünnak sai alguse varahommikul. Me oleme püüdnud oma saiti taastada, kuid päriselt pole see siiani õnnestunud, lisas ta.

Ajakirja Bolšoi Gorod võrguversioonile ei pääse ligi kella 10st. «Me töötame selle taastamise kallal. See pole aga nii lihtne. Seni avaldame uudiseid Facebooki ja Twitteri kaudu,» rääkis gazeta.ru’le peatoimetaja Filipp Dzjadko.

Nii Barabanov kui Dzjadko seostavad kräkkerite rünnakut tänaste riigiduuma valimistega.

Slon.ru peadirektor Maksim Kašulinski kinnitas samuti portaali tabanud probleeme ja lisas, et avaldavad uudiseid Facebooki ja Twitteri vahendusel.

«Künerrünnak on seotud sellega, et täna on valimised. Selle, et mingil põhjusel ei tööta Ehho Moskvõ saidid… Minu arvates jätkuva kampaaniaga Golosi vastu,» rääkis Kašulinski.

Valimisvaatlusi teostava sõltumatu assotsiatsiooni Golosi portaali, kuhu saab üle kogu Venemaa edastada teateid valimisrikkumistest, tabas võimude terav kriitika.

Golosi liider Lilija Šibanova veetis reede öö vastu laupäeva enam kui kümme tundi Šeremetjevo lennujaamas, kuna tolliametnikud nõudsid oma valdusesse tema sülearvutit, naine aga polnud nõus sellest loobuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles