Armee võttis Sudaani protestijad pihtide vahele

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuldusi autokraatse presidendi Omar al-Bashiri kukutamisest tulid eile pealinna Hartumi tänavatele tähistama terved perekonnad. 
Kuuldusi autokraatse presidendi Omar al-Bashiri kukutamisest tulid eile pealinna Hartumi tänavatele tähistama terved perekonnad. Foto: Reuters/ScanPix

Sudaani meeleavaldajate poolele asunud armee kõrvaldas eile võimult riiki ligi 30 aastat autokraatlikult juhtinud presidendi Omar al-Bashiri ning võttis võimu väidetavalt ajutiselt enda kätte, kuigi protestijad nõudsid, et ametisse seataks senise režiimiga mitte seotud tsiviilvalitsus.

Riigitelevisioonis kõnelenud kaitseminister ja esimene asepresident Awad Ibn Auf ütles, et sõjaväenõukogu jääb võimule kaheks aastaks ning üleminekuperiood lõpeb valimistega. Ta väitis, et kukutatud al-Bashiri hoitakse turvalises kohas ning senine režiim, mille liige ta ise on, kõrvaldatakse võimult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles