Siseminister: Assange'i abi peeti kinni katsel lahkuda Ecuadorist

BNS
Copy
Meeleavaldaja
Meeleavaldaja Foto: Dolores Ochoa / AP

WikiLeaksi asutaja Julian Assange'i kaastöötaja võeti neljapäeval Ecuadoris kinni katsel pageda riigist Jaapanisse, teatas siseminister Maria Paula Romo.

Minister ei öelnud kinnivõetu nime. Ta lisas vaid, et sellel isikul olid väga tihedad sidemed Assange'iga, kes võeti neljapäeval Londonis Ecuadori saatkonnas kinni USA väljaandmisnõude alusel.

Ühe anonüümseks jääda soovinud Ecuadori ametniku sõnul peeti kinni Quitos elav Rootsi tarkvaraarendaja Ola Bini, kes valmistus lahkuma Jaapanisse.

Väidetavalt olevat see samm osa Ecuadori võimude püüdest lammutada väljapressijate võrgustikku, kes on viimastel päevadel ähvardanud president Lenin Morenot kättemaksuga.

Samanimeline rootslane nimetab end oma blogis tarkvaraarendajaks, kes töötab Quitos Ecuadoris ja Hispaanias baseeruva ühenduse Digitaalautonoomia Keskus heaks. See ühendus keskendub privaatsuse, julgeoleku ja krüptograafia küsimustele.

Bini nimetas varem neljapäeval Twitteris väga murettekitavaks Ecuadori siseministri väiteid, et riigis tegutsevad vene häkkerid ja veel keegi, kellel on tihedad sidemed WikiLeaksiga.

«See tundub olema nagu nõiajaht minu vastu,» kirjutas Bini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles