Dalai-laama kirjutati haiglast välja

BNS
Copy
Dalai-laama.
Dalai-laama. Foto: Anuwar Hazarika/REUTERS/SCANPIX

Dalai-laama lahkus reedel Indias New Delhis asuvast haiglast, kus tal raviti hingamisteede infektsiooni, ning ta ütles haiglast lahkudes, et tunneb end peaaegu normaalselt.

83-aastane Tiibeti vaimne juht läks haiglasse teisipäeval, eesmärgiga konsulteerida India pealinna arstidega. Ühe nõuniku sõnul kirjutati ta haiglasse sisse "kerge köha" pärast.

«Ta kirjutati haiglast välja kell 8,» ütles Tenzin Taklha uudisteagentuurile AFP. «Tal läheb nüüd väga hästi.»

Kohaliku meedia teatel jääb dalai laama New Delhisse veel mitmeks päevaks. Pärast seda läheb ta tagasi India põhjaosas asuvasse Dharamsala linna, kus ta on elanud eksiilis kuus aastakümmet.

Dalai laama veedab üldiselt aastast mitu kuud reisides. Sel ajal jagab ta õpetusi budismist ning tõstab esile tiibetlaste heitlust suurema vabaduse pärast Hiinas. Siiski on ta viimastel aastatel reisimist vähendanud, sest peab oma tervise eest rohkem hoolitsema.

Hiina ei tunnusta eksiilis olevat Tiibeti valitsust ega pole pidanud dalai laama esindajatega dialoogi 2010. aastast. Peking süüdistab teda katses lüüa Tiibet lahku Hiinast.

Dalai laama eitab separatistiks olemist ning ütleb, et tahab Tiibetile vaid suuremat autonoomiat ja kaitset piirkonnale omasele budistlikule kultuurile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles