Hiina lubas austada Euroopa norme ja vabakaubandust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina peaminister Li Keqiang ja Horvaatia peaminister Andrej Plenković reedel Dubrovnikis Hiina ja 16 Kesk- ja Ida-Euroopa riigi tippkohtumisel.
Hiina peaminister Li Keqiang ja Horvaatia peaminister Andrej Plenković reedel Dubrovnikis Hiina ja 16 Kesk- ja Ida-Euroopa riigi tippkohtumisel. Foto: STR/EPA/Scanpix

Hiina peaminister Li Keqiang lubas reedel Horvaatias Ida- ja Kesk-Euroopa liidritega kohtudes, et tema valitsus austab Euroopa norme ja vabakaubandust.

«Me kavatseme Euroopa standardeid täielikult austada,» kinnitas Li. 

Euroopa riigid kardavad, et Hiina eirab Euroopa Liitu tohutute investeeringutega üle ujutades sealseid konkurentsireegleid, aga ka seda, et Euroopa ettevõtted ei saa samaväärset juurdepääsu Hiina turgudele.

«Me tervitame avatust ja tahame kohelda kõiki Hiinas tegutsevaid kompaniisid võrdselt ning suurendada importi (Euroopa) riikidesse,» ütles Li. «Hiina on maailmale avatud... me tervitame kahesuunalist avatust.»

EL-i liikmesriik Horvaatia võõrustab kahepäevast tippkohtumist, millest võtavad osa Hiina ja 16 Kesk- ja Ida-Euroopa riiki. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles