Moskvas peeti kinni vähemalt 12 opositsiooni toetajat

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisekaitsevägede sõdurid Moskvas Maneeži väljakul Kremli lähistel, et hoida seal ära igasugused rahvakogunemised.
Sisekaitsevägede sõdurid Moskvas Maneeži väljakul Kremli lähistel, et hoida seal ära igasugused rahvakogunemised. Foto: SCANPIX

Moskva kesklinnas võeti kinni valimiste boikoteerimiseks korraldatud rahvakogunemisel osaleda plaaninud inimesi.

Aktsioon pidi leidma aset Punasel väljakul, kuid seda tõkestati aegsasti, vahendab newsru.com.

Siseministeerium teatab, et kinni võeti tosin inimest, kes ei tahtnud laiali minna ja loopisid voldikuid. Opositsionäärid aga väidavad, et koosoleku paljud potentsiaalsed osalised peeti kinni juba enne Punasele väljakule jõudmist.

Siseministeeriumi Moskva üksuse pressiteenistuse teatel kogunes Punase väljaku lähedusse 30 inimest. Politseinikud palusid korduvalt neil laiali minna, mõned kogunenutest loopisid voldikuid.

Pärast seda võtsid politseinikud kinni 12 inimest ja toimetasid nad jaoskonda.

Vasakrinde pressisekretär Anastassia Udaltsova rääkis raadiojaamale Ehho Moskvõ, et oli üks kinnipeetutest. Tema sõnul ei võetud kinni ega topitud politseiautodesse mitte üksnes Žukovi ausamba juurde kogunenud inimesi, vaid ka selles suunas liikunuid.

Pärast kella 15 jagunesid opositsionäärid kolme gruppi. Osa pöördus Bolšaja Dimitrovkale, osa suundus Suure Teatri poole ja kolmas grupp läks mtroosse ning sõitis minema, vahendas Interfax.

Samuti lahkus Punaselt väljakult suur grupp politseinikke. Mõned korrakaitsjad patrullivad Maneeži väljaku juures ja teavitavad kõiki, et Punane väljak ja Maneeži väljak on suletud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles