Galerii: Alžeeria julgeolekujõud kasutasid meeleavaldajate vastu pisargaasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alžiiri ümbrusesse saadeti reedel täiendavad politseijõud, et ohjeldada kaheksandat päeva protestima tulnud rahvast.
Alžiiri ümbrusesse saadeti reedel täiendavad politseijõud, et ohjeldada kaheksandat päeva protestima tulnud rahvast. Foto: - / AFP / Scanpix Baltics

Alžeeria julgeolekujõud kasutasid pealinna Alžiiri keskosas meeleavaldajate ohjeldamiseks pisargaasi, teatas sündmuskohal viibiv uudisteagentuuri AFP ajakirjanik.

Tegemist oli peamiselt noortega, kes sattusid politseinikega kähmlusse.

Suurem osa meeleavaldusest pealinnas kulges ajakirjaniku hinnangul siiski rahumeelselt, kuigi pinged olid varasemast suuremad.

Alžiiri ümbrusesse saadeti reedel täiendavad politseijõud, et ohjeldada kaheksandat päeva protestima tulnud rahvast.

Protesti organiseerijad õhutavad alžeerlasi tulema tänavatele ka teistes linnades, et nõuda suuremat poliitilist muutust pärast president Abdelaziz Bouteflika tagasiastumist. 

Protestijad on pahased relvajõudude kindralstaabi ülema Ahmed Gaid Salah' peale, kes oli võtmeisik Bouteflika lahkumisel, kuid toetas seejärel ajutist presidenti Abdelkader Bensalah'd, keda peetakse endise režiimi esindajaks. 

Sel nädalal ajutiseks presidendiks nimetatud Bensalah kuulutas välja uued valimised 4. juuliks. Protestijad nõuavad Bensalah' ja sõjaväeülema tagasiastumist. 

Politsei kontrollis kõiki Alžiiri sisenevaid sõidukeid, kirjutas uudisteagentuur Associated Press. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles