Vahistamised hirmutavad Venemaa eliiti (11)

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin (paremal) surumas kätt Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) direktori kindral Aleksandr Bortnikoviga.
Venemaa president Vladimir Putin (paremal) surumas kätt Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) direktori kindral Aleksandr Bortnikoviga. Foto: Aleksey Nikolskyi/Sputnik/Scanpix

Eesti president Kersti Kaljulaid kohtub Venemaa presidendi Vladimir Putiniga ajal, kui Kreml seisab silmitsi viimase seitsme aasta suurimate sisepoliitiliste probleemidega, mis on tingitud elatustaseme langusest ja kahandavad ühtlasi presidendi populaarsust. Jätkuvad ka vahistamised eliidi seas.

Vene riikliku statistikaameti andmetel on elanike sissetulekud kahanenud juba viis aastat järjest, alates 2014. aastast. Sellist asja ei juhtunud isegi 1990ndatel. Aasta tagasi presidendivalimistel 76-protsendilise toetuse kogunud Vladimir Putini populaarsus on pärast seda järjest kukkunud. Venemaa usaldusväärseima uuringufirma Levada-keskuse viimase küsitluse andmetel oli Putini toetus 55 protsenti. Toetuslanguse peamine põhjus sissetulekute vähenemise kõrval on pensioniea tuntav tõstmine, mis algab sellest aastast.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles