Sudaani sõjaline nõukogu kutsus parteisid kokku leppima peaministris

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad kogunemas Sudaani pealinna Hartumi.
Meeleavaldajad kogunemas Sudaani pealinna Hartumi. Foto: AHMED MUSTAFA / AFP / Scanpix

Sudaani uued sõjalised liidrid kutsusid täna parteisid valima välja "sõltumatu isiku", kellest saaks peaminister ja kes moodustaks tsiviilvalitsuse, teatas kohtumisel osalenud AFP korrespondent.

«Me soovime luua tsiviilriigi, mis põhineks vabadusel, õiglusel ja demokraatial,» ütles sõjalise nõukogu liige kindralleitnant Yasser al-Ata kohtumisel mitme partei esindajatega pealinnas Hartumis.

«Ma soovin, et te lepite kokku sõltumatus isikus, kellest saab peaminister, ja lepite kokku tsiviilvalitsuses,» sõnas ta.

Sudaani välisministeerium kutsus varem täna rahvusvahelist kogukonda toetama riigis võimu haaranud sõjalist nõukogu, et aidata kaasa demokraatlikule üleminekule.

«Välisministeerium ootab rahvusvaheliselt kogukonnalt mõistvat suhtumist olukorda ja toetust sõjalisele üleminekunõukogule, et saavutada Sudaani eesmärk - demokraatlik üleminek,» ütles ministeerium avalduses.

Meeleavaldajad nõudsid täna riigi sõjalistelt liidritelt tsiviilvalitsuse moodustamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles