Soome valijad pole lahkuvale valitsusele kärpeid andestanud

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hääletajad ootamas oma järjekorda koolimajas avatud valimisjaoskonnas Espoos. Nii mõningi selles reas seisnu pidi veel suunduma teisegi järjekorda, sest samas koolimajas olid ühe koridori peal kolme piirkonna jaoskonnad, kuid enamik inimesi pööras algatuseks sisse esimesest avatud klassiuksest. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES FOTO: Sander Ilvest
Hääletajad ootamas oma järjekorda koolimajas avatud valimisjaoskonnas Espoos. Nii mõningi selles reas seisnu pidi veel suunduma teisegi järjekorda, sest samas koolimajas olid ühe koridori peal kolme piirkonna jaoskonnad, kuid enamik inimesi pööras algatuseks sisse esimesest avatud klassiuksest. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES FOTO: Sander Ilvest Foto: Sander Ilvest

Nii mõnigi eile Soomes uut parlamenti valimas käinud inimene ütles, et on viimased neli aastat võimul olnud peaminister Juha Sipilä valitsuses pettunud – liiga julgete kärpekääridega on käidud sotsiaaltoetuste ja hariduse rahastamise kallal, liiga palju energiat asjatult raisatud lõpuks suure kolinaga läbi kukkunud sotsiaal- ja tervishoiureformile.

Helsingist läänes asuva Espoo südames valitses eile hommikul vaikus. Napp tund pärast jaoskondade avamist oli kohalikus rootsikeelses põhikoolis avatud jaoskonnas käinud selle juhi Liisa McDermotti sõnul 63 inimest. Esialgu askeldaski rohkem rahvast koridori üles seatud piruka- ja kohvimüügi leti juures – kes juba oma kodanikukohuse täitnud oli, jäi pikemaks maiustama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles