Kuulsad külalised, rulatamine ja segadus ehk Assange'i seitse aastat Ecuadori saatkonnas (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julian Assange kohtus.
Julian Assange kohtus. Foto: Julia Quenzler / SWNS / Scanpix

Eelmise nädala neljapäeval astus nähtavalt halvas seisus Wikileaksi asutaja Julian Assange esimest korda seitsme aasta jooksul Londonis asuvast Ecuadori saatkonnast linnatänavale, aga seda politsei poolt eskordituna.

Ecuadori president Lenin Moreno otsustas lõpetada Assange’ile varjupaiga pakkumise, pöörates tagasi oma eelkäija Rafael Correa otsuse.

Hispaania ajaleht El Pais pani aga kokku pildi Assange’i igapäevasest elust Ecuadori saatkonnas, tuginedes rohkem kui kümne hispaanlasest turvamehe sõnadele, kes saatkonda kuni 2017. aastani valvasid.

Ühe Hispaanias Valencia piirkonnas elava torumehe teed ristusid Assange’iga teist korda 2016. aastal, mil talle helistas tuttav inimene, kes palus tal eriülesande tarbeks Valencia lähedal asuvast väikelinnast Londonisse reisida, et seal vannitoaga seotud probleem lahendada. Assange’i poolt kasutatavas Ecuadori saatkonna vannitoas oli tekkinud ummistus ja selle pidi lahendama usaldusväärne isik. Ummistuse taga oli Assange’i paranoilisus, nimelt jättis ta vee jooksma, sest arvas, et teda kuulatakse pealt ja uskus, et jooksva veega oleks pealtkuulamine keerulisem.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles