Pariisi Disneyland piirab plasti kasutamist

Copy
Pariisi Disneyland.
Pariisi Disneyland. Foto: Michel Euler / AP / Scanpix

Pariisi Disneyland teatas täna reast meetmetest, nende seas plastkõrte keelustamine, millega tahetakse Euroopa suurim turismiatraktsioon teha keskkonnasõbralikumaks.

Prantsusmaa pealinnast itta jäävat lõbustusparki väisab aastas 15 miljonit inimest ning see toodab aastaga 19 tonni prügi.

Praegu töödeldakse seal ümber umbes pool prügist, sealhulgas paber, klaas ja veel 18 tüüpi materjali.

Pariisi Disneylandi keskkonnajuht Nicole Ouimet-Herter ütles, et järgmiseks aastaks tahetakse ümber töödelda 60 protsenti prügist.

Alates neljapäevast keelatakse lõbustuspargis plastkõrred, mis asendatakse biolagunevate paberkõrtega, mida pakutakse ainult klientide palvel.

Meede tuleb kuu aega pärast seda, kui Euroopa Parlament otsustas keelata 2021. aastast ühekordsed plasttooted nagu kõrred, söögiriistad ja vatitikud.

Teatati ka mitmest teisest meetmest keskkonna säästmiseks. Näiteks lõpetavad järgmisest nädalast pargi poed tasuta plastkottide jagamise, pakkudes nende asemel euro või kahe eest 80 protsendi ulatuses ümbertöödeldud plastist kotte.

Juunist vahetatakse Pariisi Disneylandi hotellitubades välja ka praegused väikesed ja ühekordsed dušigeeli- ja šampoonipudelid, mille asemele tuuakse suuremad ja taastäidetavad pudelid.

Pargi haldusfirma Euro Disney teatas, et paigaldab 22-ruutkilomeetrisesse parki päikesepaneelid, et tugineda enam taastuvenergiale. Praegu moodustavad taastuvallikad pargi elektritarbimisest vaid kümme protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles